Unčín - Sokol Háj 4:1

27.05.2012 22:21
Unčín versus  Háj 4 -1,
aneb jepičí život gólmana Petra Zajpta
Kdo zavítal v sobotu do krupského areálu, mohl si vybrat ze dvou současně hraných zápasů. Rozhodně nezaváhal ten, kdo zvolil náš zápas, neboť zde se pánové děly věci. Nastoupili jsme opět v pozměněné sestavě, kdy na postu brankaře se objevil pilíř naší obrany Péťa Zajpt, zvaný Prd ( mimochodem neví někdo jak vznikla tato přezdívka, rozhodně to není kvůli střevním problémům tohoto borce, s tím se potýká jiný muž naší obrany, viď Rouro ). Nutno dodat, že Petr si svůj post v kabině doslova vydupal, když rozhodl, že Standa Kubásek nejst. prostě chytat nebude. Na úvod utkání se ihned blýskl zručnou opravou rohového praporku, ale ještě si nestačil plivnout do rukavic a již musel lovit míč ze sítě, když naše obrana nechala zcela o samotě ve vápně útočníka hostí, který si převzal hozený aut a v klidu zavěsil. V té době totiž za lajnou ležel zraněný obránce Martin Staněk, který se dožadoval své pravidelné dávky Kelenu ( pozn. s příchodem tohoto borce stoupla spotřeba Kelenu v týmu o 246 % viz. neoficiální zpráva klubového hospodáře ze dne 30.2.2012 ). Bohužel jeho kotník nevydržel a tak jej střídal Míša Havelka. První poločas si Prd již na míč nesáhl a to z důvodu, že na něj nic nešlo, nebo jej zastoupili obránci, kdy v jednom momentě nadvakrát dostali míč z brány, když jej předtím dvakrát narazili o konstrukci brány. Na druhé straně stojí za zmínění hlavička Martince a střela Kastla, kterou gólman pracně vytáhl na břevno. Dobře hrál také v záloze Brunclík, ale naše aktivita k ničemu nevedla a tak jsme se s průměrným soupeřem trápili.
Do druhého poločasu nastoupil Siřiště a dlouho se nic nedělo, než trenér Kubásek vytáhl eso z rukávu, když poslal do útoku sám sebe a skutečně, během chvíle se ocitl v naší největší šanci. Poprvé sice nedal, ale napodruhé s přehledem zavěsil ( keby bolo v týme viac takých Kubáskou ). Nikdo jej již však nenapodobil a tak se zvrat nekonal, naopak, Martinec přišel před naším vápnem o míč a útočník hostí prošel naší obranou jak nůž máslem a Prd šel vyzvednout podruhé balón z brány. Naše snaha vyrovnat otevřela okýnka v obraně ( no spíše to byla vrata ) a tak přišel čas i na Petra Zajpta. Nejdříve jej na lajně brány zastoupilo ztracené dítě týmu Roman Ulehla ( potulný prodavač hodinek ) a po chvíli vyběhl Petr vstříc balónu, kdy zle odhadl jeho odraz a v zarputilé snaze jej dostihnout byl zrazen svou špatně zvolenou obuví a předvedl běh na místě, stejně jako to dělají některé postavy z animovaných filmů. Chvíli běžel i po čtyřech, ale již mohl jen smutně sledovat záda útočníka hostí, mířícího do prázdné brány. Další nájezd Unčína musel vyřešit faulem ve vápně a v posledních vteřinách utkání okusil ještě penaltu, kterou jeho protějšek z brány soupeře zvládl a tak zůstaly body zaslouženě v Krupce respektive v Unčíně. Domácí ukázali maximální efektivitu, z minima vytěžili maximum, neboli ve stylu hrdiny seriálu McGiver, z hovna udělali bombu.
PS: Stejně jako svět přichází o básníky, přišel i o dalšího brankaře, ale již v sobotu nastoupí určitě další nová hvězda, proto přijďte, bude se na co dívat.
Sestava:
Zajpt – Moldavčuk - Homolka M. – Kubásek st.  – Staněk ( Havelka ) ( Kubásek nejst.) – Kastl – Brunclík -  Karlík ( Siřiště ) – Ulehla - Martinec  -  Kubásek M.                                                                                    Sportu zdar