T.J.Sokol Háj - Srbice B 2:1

11.06.2015 06:32

18.kolo Sokol Háj vs Srbice "B" (10.6.2015)

Pohádka o Kastlíkovi a jeho 40-ti šancí jak dát jeden gól


Krásné fotbalové počasí nás přivítalo na dohrávce 18.kola našeho Okresního přeboru. Již letmý pohled z kabin před utkáním na přijíždějící soupeře vyvedlo některé naše hráče lehce z míry a kabinou putovaly hlášky jako "Co to je za mladé pušky, kdo je bude po hřišti nahánět" ...... Naše sestava, jak je naším zvykem posledních zápasů, byla poskládána "tak nějak" a dokonce přišel i pan Balog si zahrát.
Ihned po úvodním hvizdu rozjeli hráči Srbic aktivní fotbal s napadáním. Asi po 30-ti vteřinách se po souboji zranil Martin Staněk a hned na úvod musel nastoupit legendární střelec Masťa. Po poločase toho měl plné brejle a nechal se vystřídat Kubáskem S ml..
V první půlce našel Kastlík poslední zbytek střeleckého prachu a poslal Hájské do vedení 1:0 (ale při oslavách gólu si asi přezul kapačky nebo co a od této chvíle nebyl schopen dát další gól)
Pokud Srbice do této chvíle hráli aktivní fotbal, nyní zařadili turbo a v naší obraně bylo horko. Na druhou stranu se nám otevíraly šance na rychlé brejky. Srbičtí srovnali po závaru ve vápně, kdy Thorand vyrazil střelu i první dorážku, druhá již prošla mezi jeho nohama a bylo to 1:1.
O poločasové pauze Kastlík hlasitě žádal od obránců vysvětlení co to vlastně vzadu hrajou. Celý tým se mu to marně snažil vysvětlit ... ale měl svojí hlavu :-)

V druhé půlce se Srbičtí tlačili za vítězstvím a většinou se sami připravili o šanci dát gól. Nutno podotknout, že naše obrana postavila Velkou Čínskou a zeď a fungovala na 100%.A nyní přišli chvíle našich útočníků .... Kastlík šel asi 185x sám na brankáře, ale jeho snaha byla marná. Na toto se již nemohl dívat Jarda Mutl a po pěkné kombinaci s Brunclíkem a přesnou střelou k tyči zvyšuje na 2:1. Nyní Srbice již útočili v 8-mi lidech a Balogovi s Kastlem se otevřela celá půlka hřiště, kde je bránil jeden hráč hostů a brankář ... No nedali nic a zbytek týmu jim dával hlasitě najevo, jaké jsou nekopla. V posledních minutách vrhli Srbice vše do útoku. Thorand v brance podržel a co nepobrala obrana, zlikvidoval.
Takže cenná výhra 2:1 nad těžkým soupeřem

Sestava : Thorand, Staněk (2min ->Mastík 45.min-> Kubásek S), Zajpt, Homolka, Siřiště, Kubásek M, Brunclík, Mutl, Bechyňský, Balog, Kastl,Trojek

góly : Kastl, Mutl

připravil Mates