Sokol háj - Košťany 0:2

22.04.2012 12:43

Háj versus Košťany 0-2
To je vražda, napsala (Murder, She Wrote).
Ano, tak by začala svůj článek známá kriminalistka Jessica Fletcherová, kterou hrála Angela Lansburyová ve známém seriálu TV Nova, kdyby navštívila v sobotu svatyni týmu Sokol Háj, tak jak to udělalo dalších minimálně 50 domácích fanoušků. Určitě by ochutnala skvěle připravené klobásy a točený Budvar ( doufám, že nejde o skrytou reklamu ), které pracně připravila jedna z maminek domácího hráče, ale pak by jistě odešla po pěti minutách odehraného zápasu, neboť by měla jasno, zápletka zápasu byla rozluštěna. Košťany přijely do Háje ukázat, proč si na jaře poradily s týmy z horní části tabulky a již od začátku vyvíjely takový tlak, že jen obyvatel místního ústavu sociální péče ( omlouvám se, nemyslím to zle ) mohl věřit tomu, že Háj svůj domácí zápas zvládne. Stejně jako v knize Caina Jamese  ( Pošták vždycky zvoní dvakrát ) se chovali borci Košťaň, když nejdříve dvakrát vyzkoušeli konstrukci brankaře Joba, než dopravili míč za jeho záda. Psát o šancích Háje je stejné, jako hledat Yetiho v Himalájích, prostě neexistuje, tak proč se v tom babrat. Jediné co stojí za tu námahu, byl výkon hráče Míši Havelky. Muž, který trpělivě čekal několik let na svou šanci odehrát celý mistrovský zápas, ukázal ostatním pánům fotbalistům, jak se má v takových zápasech bojovat. Ať je jeho aktivita a nasazení vzorem pro ostatní do dalších zápasů. Proto to byl on, kdo jako jediný ohrozil branku soupeře v prvním poločase, jinak se brankař hostů víceméně nudil. Nelze také nezmínit to, jakým způsobem mohl ovlivnit zápas, když čistě (ukázal, že je profesí řezník ) zastavil mozek týmu Košťan, hráče zvaného Dubínek, který si po pádu na zem poranil ruku a Košťany tak byly dlouhou dobu jen o deseti. Dubínek se ale do hry i přes bolest ruky vrátil a dirigoval hru svého týmu až do vítězného konce. O vzrušení se tak postaral jen fanoušek pan Hlavnička, který se pustil do ostré diskuze s fotbalovým matadorem Alešem Procházkou, na téma – úroveň hlavního rozhodčího a jeho vliv na dění zápasu. Psát tak lze jen o výkonu hráčů Košťan, ale tomu ať se věnuje někdo jiný na jejich webu. Štěstí měl také funkcionář Háje Roman Ulehla, že díky své nemoci zapomněl vybrat vstupné, jinak by jistě ještě dnes běhal po Háji s nespokojenými fanoušky za zády, kteří by se tvrdě dožadovali vrácení svých vynaložených prostředků. Omluvou výkonu týmu tak může být jen fakt, že Háj nebyl v nejsilnější sestavě ( Karlík a Martinec v zaměstnání ) a že jej v týdnu postihla série zranění hlavních pilířů, jmenovitě – viróza u Ulehly, natažený stehenní sval Nohejl ( velmi bolestivé ), Staněk amputace ruky ( finanční sbírka na novou funkční protézu bude vyhlášena v týdnu, případný dárce dlaně se může hlásit na OÚ Háj, nemusí to být jen pravá ruka, bereme cokoliv, i háky, hlavně ať může v sobotu nastoupit ).
    Druhý poločas byl kopií prvního, Košťany hrály fotbal, Háj se trápil sám se sebou. Góly už nepadly, Karel Svoboda nahradil otřeseného Míšu Kubáska ( pohmoždění hlavy, snad se to obejde bez trvalých následků ), Standa Kubásek vyslal z přímého kopu dělovku na bránu hostů a spolu z obráncem Košťan, který svou malou domů překvapil brankaře, se postaral o jediné vzrušení pro přítomné fanoušky. Prostě bída a mizérie, to je snad už lepší jít na fotbal Teplic. Nesmíme zapomenout na sestavu, která to zavinila:
Job – Moldavčuk - Homolka M. – Řezáč – Zajpt – Havelka - Kubásek S .- Brunclík – Kastl - Balog -Kubásek M.( Svoboda )
PS: V sobotu zajíždíme do Kostomlat, pokud bude náš fotbal pokračovat v podobném trendu, je lepší navštívit místní zříceninu nebo svobodní pánové mohou zkusit štěstí u klientek blízkého ústavu.
                                        Sportu zdar


Dnešní článek pro vás připravil Bohumil Nohejl

Foto ze zápasu na               sokolhaj.rajce.idnes.cz/