Sokol Háj - Fk Lahošť 3:2

06.05.2012 13:08

Háj versus Lahošť 3-2


Máme svého Knedlíka !
Když mne v týdnu oslovil náš šefredaktor s prosbou, zdali bych nemohl článek o zápasu sepsat já, věděl jsem, že to nebude lehký úkol. Z jeho velkých unavených očích jsem četl beznaděj a vyčerpání z toho, jak jej poslední zápasy týmu naprosto autorsky vysály. Z obavy o jeho duševní zdraví jsem souhlasil a ihned jsem měl k dispozici dlouhodobě připravený text zhruba o deseti stranách, popisující naší fotbalovou nemohoucnost. Děkuji pánu Bohu, že jsem jej opět mohl uložit do trezoru, neboť dnešní jarní bouřka spláchla vše zlé a smyla všechny hříchy z předešlých utkání. Jakoby strach před úderem blesku hnal naše borce po place a ti během 30 minut předvedli kombinační rošádu, tak jak jsme na to zvyklí z obrazovek, když hraje Barcelóna. Po krásných akcích se nejdříve trefil Balog a po chvíli jej následovalo jeho fotbalové dvojče Kastl, který využil otevřeného prostoru mezi obránci soupeře o velikosti dálnice E 55 a suverénně se jím prohnal jak Leoš Mareš ve svém Ferari a lehce zavěsil. Šance střídala šanci, vše se zdálo jasně rozehrané. Ale gól do sítě už Lahoště nepadl, naopak z jedné ojedinělé šance nachytal hráč Sokol brankaře Šlechtu v nedbalkách a ze zhruba 16,34 m ( možná to bylo 16,37 m, fakt nevim ) jej elegantně přeloboval. Stejně jako upadal vliv okluzní fronty nad počasím v okolí hory Stropník, upadal i tlak domacího týmu a hra se začala srovnávat.
Jenže do druhého poločasu nastoupil soupeř s cílem vyrovnat a obraz hry se změnil. Se štěstím přečkal Háj několik slibných šancí soupeře, aby nakonec z rohu zavěsil hlavou Martinec, ale soupeř to stejně nevzdával. Pěknou kombinací snížil na 3:2 a bylo zaděláno na drama. Vše vyvrcholilo, když několik minut před koncem zasáhl do hry hrající trenér Kubásek. Jakoby se zastavil čas a v hledišti i zbytek promoknutých fandů přestal na chvíli dýchat. Je sice pravdou, že z davu někdo prohodil - cituji ,, jestli dá gól, tak s ním dneska v hospodě nikdo nevydrží ´´, ale toto není názor redakce a distancujeme se od něj. Během chvíle se opravdu tento Guru (Guru je sanskrtské slovo, které v češtině znamená, duchovní učitel a je běžně používané ve védské filosofii, není to nadávka ) dvakrát dostal do zakončení, ale neproměnil. Když pak svou tutovou šanci neproměnil ani Kastl, ve snaze zesměšnit všechny obránce soupeře, skončil výsledek 3:2, tedy jsme vyhráli a o to jde. Prostě o vítěství se vždy píše líp.
Rád bych teď vysvětlil nadpis dnešního článku. Knedlík byla postava oseckého fodbalu, muž který byl vždy bez řečí připraven vzít do rukou lajnový praporek a tím pomoci svému týmu. Takto rozhodl několik desítek zápasů a možná i díky němu je Osek tam kde je. I dnes v Háji možná sledujeme zrození velkého arbitra a profesora ofsajdových situací. Chci jen říci, Venco vydrž, nedbej vulgarizmů na tvou adresu a mávej a mávej ( samozřejmě na správné straně ). Doporučuji jen vyměnit současné lehké úmělohmotné topůrko praporku za ukrytý teleskopický obušek, v budoucnu to možná oceníš.
Sportu zdar
(Bo)

 


Sestava:
Šlechta– Moldavčuk - Homolka M. – Nohejl ( Havelka ) – Zajpt – Kastl – Martinec - Brunclík – Staněk -  Balog  ( Kubásek S. st )  - Kubásek M.
 
Branky:Kastl, Balog, Martinec