Rtyně - Sokol Háj 2:2

15.04.2012 17:43

Rtyně versus Háj 2-2


Každému fotbalovému znalci bylo jasné, že tento zápas bude mít zajímavý náboj, neboť proti sobě nastoupil  Háj namlsaný svými výsledky a Rtyně, která doma nedává favoritům body zadarmo. To, že to bude zápas nevhodný pro kardiaky a epileptiky, tušil málokdo. První drama se zrodilo již v kabině, kdy na sraz nedorazil hráč Jiří Balog zvaný Labuda. Telefon nedostupný, informace žádné. Trenér Kubásek zachoval chladnou hlavu, odmítal vyhlásit pátrání po pohřešovaném a rozhodl se do útoku postavit dva adolescenty Kubáska ml. a Moldavčuka ml.. Balog nakonec dorazil, ale usedl na lavičku s takovými veličinami jako je Řezník, Masťa a Frodo.

Trenérův  pokyn zněl jasně, do poločasu nastřílet pět branek a nalomit psychiku domácích. Prvních dvacet minut vypadalo, že mužstvo chce jeho pokyny konečně plnit, hrálo se převážně na polovině domácích, brankař Job využil jarního slunce k lehkému opalování a mužstvo mezitím zaměstnávalo domácího brankaře střeleckými pokusy, které ale v jeho síti neskončily.  Bohužel se ukázalo, že hráči Háje zvyklý z domova na perfektně připravený trávník ( Kájo, že nás tam v úterý pustíš ), mají největší problém s terénem a své ani nepřidal lajnový rozhodčí domácích, zřejmě pracovník místní dráhy.

Za zmínku tak stojí jen střela kolenem Martina Staňka. Hra se postupně srovnávala a to díky nepřesnostem v kombinaci, zejména hlavně chybami hráče č. 2 ( nemohu si vzpomenout na jméno) a tak i domácí začali zaměstnávat gólmana Joba, který si alespoň uvědomil, že nepřijel do Rtyně na výlet obdivovat okolní panoramata. Největší šance se tak zrodila na konci poločasu, kdy do zaměstnání spěchající Tomáš Marinec neproměnil v tváří v tvář gólmanovi  svou tutovku a má tak celou noc u stroje o čem přemýšlet. V druhém poločase nastoupil Balog a již v kabinách byla vidět jeho chuť ukázat týmu svou nepostradatelnost. Překvapil zejména prohlášením, že se musí jít rozběhat.

Zejména tvrdé jádro fanoušků Háje očekávalo stejný průběh i druhého poločasu, ale opak byl pravdou.  Iniciativu převzali domácí a Háj přečkával jednu šanci za druhou. Jednou zastoupil na lajně brány gólmana hráč č. 2, podruhé nedokázali dva hráči Rtyně sami dopravit míč do prázdné brány. Asi v 60 minutě přišel závar ve vápně Háje a hráči domácích napotřetí dostali míč do sítě. Naštěstí se chvíli poté trefil hlavou do brány Kubásek ml. a ukázal, že po otci přeci jen něco podědil. Hra se srovnala, ale opět  to byl nešťastný hráč  č. 2, který pozapomněl za zády útočníka domácích, který z levé strany prostřelil gólmana Joba. Zasloužený bod nakonec zachránil v minutě dvanáct Jiří Balog, který se protáhl kolem obránce Rtyně, nacentroval do vápna, kde se k míči dostal Martin Kastl a zamířil přesně k tyči. Celý výkon by se dal shrnout slovy trenéra Hnátka ,, jste kopyta, na žádný ťukec nemáte a proto hrajete okresní přebor.´´

                                                                                                           Sportu zdar.

Dnešní, velmi kvalitní článek o utkání, pro vás připravil Bóďa

Branky : Kubásek M, Kastl