Malé ohlédnutí za uplynulou sezónou

14.06.2018 08:36
OLPE PLUS Okresní přebor dospělých, završil svůj ročník.Zápasy jsou dohrány o postupujícím je jasno, tímto blahopřejeme Oseku k postupu do B třídy. Pro nás měla tato sezóna ne zrovna snadný průběh. Hned na začátku jsme se museli potýkat s dost závažným problémem. Náš dlouholetý trenér a v současnosti stále ještě předseda oddílu, Stanislav Kubásek starší, se k našemu týmu nepřipojil a nechal nás, dá se říci na holičkách. Jeho chováním nás zaskočil a bylo dost vyčerpávající se s ním spojit a promluvit.. Za druhé světové války by z něho byl dobrý partyzán, protože v případě zajetí by z něho nedostali žádnou kloudnou odpověď. Stále jsme čekali a čekáme, že to řádně vyřeší. Pro nás by nebylo nic lehčího než mu poděkovat za jeho aktivní přístup a vše co pro naší kopanou v Háji udělal, popřáli bychom mu mnoho štěstí a zůstali nadále dobrými přáteli . No nic,  snad se tak ještě někdy stane..... 
Sezóna byla rozjetá a bylo nutné se s nastálou situací vypořádat a táhnout fotbalovou káru dál. Marek Job naštěstí stíhal vše. Starat se o mužstvo a zázemí a k tomu vypomáhat jako hráč v poli, při větší neúčasti. Postupně se k Markovi připojil i Jarda Mutl, který mu vypomáhal s chodem týmu. Také Martin Staněk začal plnit některé úkoly. Jenomže v průběhu soutěže jsme museli řešit i další problém a to nedostatek hráčů v poli. Kolikrát už nešlo ani o to mít někoho na lavičce, ale aby nás byl alespoň plný počet pro hru. S podobným problémem se potýkají i okolní oddíly a tak se znovu oživila myšlenka na spojení s Osekem. I tam je stav podobný tomu našemu. Jenomže původní záměr spojení Osek/Háj, kde Osek by plnil funkci A-týmu a Háj B-týmu, KFS zamítl. Po tomto zamítnutí, se někteří hráči rozhodli pro změnu a žádají o možnost přestupu do právě zmíněného Oseka. Vzhledem k tomu, že se jedná o přirozený vývoj,  činovníci hájské kopané jim v tomto kroku, za určitých podmínek, nebudou bránit. My jsme spočítali nově příchozí a ty o které se můžeme dále opřít a rozhodli se o přihlášení do dalšího ročníku. Rozhodně to nebude lehké, ale optimismus nám nechybí a kde je vůle, no však to znáte. Doufáme že i hráči pochopí vážnost situace a zlepší svůj přístup.Nový ročník by mohl přinést mnoho zajímavého . Podle zamýšlených změn bychom se mohli podívat více na mosteckou stranu, ale o tom snad až příště.
Co zbývá závěrem, snad jen poděkovat všem, co se snažili a snaží o to, aby se hájský fotbal udržel v chodu a tradice tak zůstala zachována.  No a protože přichází období dovolených, přejeme Všem hodně slunce a pohody.
Sportu zdar a fotbalu zvlášť