Kostomlaty - T.J. Sokol Háj 0:2

10.05.2015 06:56

aneb pohádka jak slepý holub ke třem bodům přišel :-)

Vítězná nálada našeho týmu po uplynulých kolech se rozplynula před zápasem ještě v domácích kabinách. Nastal víkend, kdy pracovní povinnosti a dovolené nás připravili o 5 hráčů (Moldy, Emil, Roura, Mára, Guli ...). Takže nastal problém zda se vůbec sejdeme v 11-ti na zápas. Nakonec vše dobré a bylo nás 12 (13-tý hráč Kade nás jistil z tribun a byl připraven plnit své klubové povinnosti). No tak jedeme na ně .....
Počasí připravilo hřiště do velmi špatného stavu. Kolem středového kruhu to vypadalo spíš na vodní pólo a v brankovišti to bylo na rukávky.
 První půle odpovídala stavu hriště a pohledné akce probíhali spíše pod hřištěm, kde byly místní oslavy čehosi ....
Našim hráčům se nedařilo držet balón na svých kopačkách, což bych si dovoli parafrázovat Stenlyho - tak dlouho jsem si o zeď nekopal - po odehrání míče od naší branky byl zpět cca po 15-ti vteřinách. Špatný stav hriště nedovoloval rychlé breky domácích a zbytek pobrala naše obrana popř velmi dobře (ano, musím se pochválit :-) ) chytající Thorand. Naše chvíle přišla po rychlém rozehrání volného kopu Kubáska S. z poloviny hřiště, kdy přesně našel Kastla na 16-ce a ten přesnou trefou k tyči dává na 1-0 pro Háj.
První půle skončila předčasně, jelikož začlo silně pršet a nepříjemně se blískalo (asi nám na lepší časy). Rozhodčí poslal oba týmy ve 37.min do kabin. Cca po 20-ti minutách se počasí umoudřilo a zápas s dohrál zkrácen o poločasovou pauzu.
Do druhé, "prodloužené" půle jsme vstoupili vlažně a soupeř začal nepříjemně dorážet na naší branku. Perfektně fungující obrana (Sirka, Michal, Stenly a MU) zabrala na 120% a vše jsme přečkali. Dokonce i známí nevraceč Bruncla bojoval v hloubi naší poloviny (jsem se lekl, když jsem ho po dlouhé době viděl na naší šestnáctce) O našem útoku se v této chvíli ani nedalo mluvit. Soupeřovi docházel čas a nervy. Roh střídal roh, přímý volný kop s dalším .... Asi jsem si dnes vylosoval šťastný den a vše se dařilo lapit. V závěru utkání již útočil i gólman domácích, čehož lišácky využil Mastík a legándárně skóroval, když se bránkář nestihl vrátit.
Odhaduji, že jsme měli 50% střeleckou úspěšnost. Nepamatuji si více jak 4 střely na bránu (teda směrem k bráně a na bránu pouze 2)
Nebylo slabého článku v našem týmu a vše zapadlo tak jak mělo. Prostě šťastný den pro hájské fotbalisty.

Sestava : Thorand, Siřiště, Kubásek S,. Zajpt "K", Kubásek M., Fujava, Mutl, Brunclík, Bechyňský (70. Mastík), Kastl, Fikerle

góly : Kastl, Mastík

 

Dnešní pěkný článek pro Vás připravil Mates a já mu za to děkuji.