FK Újezdeček - Sokol Háj 1:1

14.05.2012 22:50
Újezdeček versus  Háj 1-1
Název našeho mužstva se v tomto zápase klidně mohl změnit na FC Kubásek Háj, neboť celkem 33 % mužů našeho týmu nosí toto slavné jméno. Vzhledem k vysoké absenci hráčů, kdy důvody nepřítomnosti opor jsou různorodé ( nemoc, zaměstnání, zahraniční pobyt, nechuť hrát na hlíně, nechuť hrát celkově ) musel trenér postavit manšaft, který si nekladl vysoké cíle. Když se k tomu přidá ještě kvalitní hřiště soupeře, jenž se honosí jménem Újezdeček aréna, kde se tráva vyskytuje stejně tak hustě jako vlasy na hlavě Zdeňka Polreicha, vypadalo to na pořádnou blamáž. Do brány se ke zděšení čtyřech fanoušků ( nikdo jiný nedorazil, všichni dali přednost boji o titul mistra ligy ) postavil Kubásek nejst. a v útoku se těšil na svou premiéru mladík Siřiště. Kupodivu měl více problémů s tereném domácí tým, míč na nerovném povrchu nedodržoval základní pravidla fyziky a tak jej hráči krotili všemi možnými údy ( ano, ba i přirozením ). Balón byl tak nejčastěji ve vzduchu, ale nakonec se přeci jen diváci dočkali od Kubáska nejml. gólu, kdy nezvladatelný balón nedokázalo usměrnit několik hráčů za sebou a ten se tak ocitl nečekaně za jejich zády, kdy náš borec po povelu ,, běž Foreste, utíkej ´´ využil této situace a zcela sám, nikým neohrožován, dokázal míč dopravit do sítě soupeře. Nudný první poločas tak skončil 1-0.
Druhý poločas byl již zajímavější a tak šest fanoušků ( mezitím dorazil Moldavčuk V. s chotí ) vidělo několik dobrých příležitostí na obou stranách. Hlavně se již probral i soupeř a začal ohrožovat naší branku, kde se blýskl několika pěknými zákroky brankař Kubásek, který svým stylem v mnohém připomínal kolumbijskou legendu René Higuitu ( pro neznalé - Higuita je znám hlavně kvůli svému výstřednímu stylu chytání a jeho chutí střílet góly, přestože by jim měl hlavně zabraňovat ). Jednou jej ale zachránila tyč a dvakrát neschopnost útočníků soupeře. Nakonec ale přece jen kapituloval po skrumáži ve vápně, kdy jej míč záhadně přeletěl lobem do sítě. I náš tým párkrát ohrozil branku soupeře, ale když pak po sehrané standartce nastřelil Homolka z dálky spojnici šibenice brány, skončil výsledek smírně 1-1.
Sestava:
Kubásek nejst. – Moldavčuk - Homolka M. – Staněk  – Zajpt – Kastl – Kubásek ml. - Brunclík -  Karlík   -  Kubásek M. – Siřiště ( Masťa )
                                        Sportu zdar