Článek, který bude v novém vydání Hájského kohouta (noviny pro Háj u Duchcova)

09.06.2012 22:07

TJ SOKOL HÁJ    
Jelikož se nezadržitelně blíží konec naší fotbalově sezóny, je nutné bilancovat naší činnost tak, aby i nezasvěcený obyvatel obce Háj měl představu o tom, jaká vlastně byla. Na konci té předchozí vyvstala zásadní otázka, zda má smysl fotbal v Háji dále provozovat. Chyběla chuť, zájem hráčů a hlavně osobnost, která by všemu tomu dění dala směr. Naštěstí pro nás došlo k ukončení činnosti klubu z Kladrub a tak se všeho chopil fotbalový blázen Stanislav Kubásek, který naší činnosti dal nový vítr do plachet. Přivedl do týmu novou krev, zbláznil do práce v klubu další osoby a podařilo se mu spolu s nimi sehnat i několik důležitých sponzorů. Na začátku tedy zavládla obrovská euforie, trénovali jsme s chutí, účast na trénincích a jejich kvalita byla nezvykle vysoká. Konkurence v týmu a vyrovnanost hráčů měla za následek to, že jsme začali hrát i pohledný fotbal, který do našeho krásného areálu opět přilákal i fanoušky. V tomto vysokém stylu jsme sehráli i několik přípravných zápasů a leckdo nás tipoval na černého koně soutěže. Začátek sezóny se vydařil a většina z nás kalkulovala s myšlenkou možného postupu do I. B. třídy. Vše šlo až podezřele snadno, vítězství střídalo vítězství, ale hned první prohra od Košťan a následný výprask od Hostomic srazil tým opět pevně na zem. Ze špičky tabulky jsme spadly do klidného středu, přestali jsme využívat své šance, přestali jsme si věřit a nakonec jsme přestali i poctivě trénovat, což mělo za následek, že jsme spoustu zápasů zbytečně ztratili.
    Zimní přestávku jsme netrávili odpočinkem, ale účastnili jsme se kvalitně obsazeného turnaje v Srbicích, kde jsme změřili síly s týmu, které hrají vyšší krajské soutěže. Díru do světa jsme sice neudělali, ale hlavně v prvních poločasech jsme si dokázali, že hrát dovedeme a dost favoritů jsme i potrápili. Bohužel přístup některých hráčů se nezměnil, účast na trénincích byla mnohdy žalostná a když se do toho přidá ještě zranění ostatních, nelze očekávat výrazný posun. A tak jsme na jaře pokračovali v tom, v čem jsme v zimě skončili. Šli jsme od zápasu k zápasu, na dobře odehraná utkání jsme další týden nedokázali navázat a tak je náš přednes nevyzpytatelný jako aprílové počasí. Dokážeme potrápit favorita a stejně tak dokážeme prohrát jasná utkání a mnohdy trenér Kubásek řeší sestavu za pochodu. Proto naše umístění v polovině tabulky odpovídá dané situaci v týmu, který má určitě na to, aby se pohyboval daleko výš, neboť zázemí máme v Háji jedno z nejhezčích a je škoda promarnit práci lidí, kteří se kolem fotbalu v Háji pohybují. V týmu chybí hlavně zkušená osobnost, která by dokázala dát naší hře myšlenku a zároveň dokázala usměrnit negativní projevy našich mladých opor a pokud se k tomu přidá i změna u některých hráčů  v přístupu k tréninkům, budeme hrát opět na špičce a hlavně se nám vrátí radost ze hry.
    Sluší se také poděkovat všem, kteří se na naší činnosti podílí a to jak údržbou areálu, praním dresů, přípravou piva a klobás pro fanoušky nebo finančním příspěvkem. Pokud se chcete dozvědět o nás něco více, zavítejte na naše skvěle vedené webové stránky www.sokolhaj.cz. Hlavně se však těšíme na Vaší návštěvu.

Bohumil Nohejl