Sokol Háj - Srbice B 2:0

05.11.2012 07:15

Háj versus Srbice B 2 : 0

Aneb jak jsme utrpěli výhru

Pro hájské v nezvyklou dobu, tedy v sobotu před obědem, začalo utkání mužstev z protipólu tabulky. Kdo by čekal jednoznačný průběh, měl smůlu, neboť naši chlapci umí takovéto duely patřičně zdramatizovat. První poločas jsme drželi míč často na kopačkách, snažili jsme se kombinovat, ale hra dopředu poněkud vázla. Asi to bylo těžkým terénem nebo společensky unaveným Jirkou Balogem, ale do vážnější šance jsme se nedostali. Soupeř se aktivně bránil a občas vyrážel do brejků, ale pozorná obrana si s tímto poradila, takže gólman Kouba byl bez práce. Náš první gól padl po hrubce obránce hostí, který ve vápně zapomněl na Honzu Nohejla, ten ukryt v jeho stínu mu lehce vypíchl balón a s přehledem jej zasunul za záda brankaře.

Do druhého poločasu nastoupili naši chlapci s cílem dát rychle druhou branku a zmrazit tak myšlenky soupeře na nějaký bodový zisk. Aktivita dopředu rostla a objevily se již šance, které volaly po gólu……. co volaly, přímo řvaly !!! Zejména Honza Nohejl si mohl zpříjemnit den hatrickem, ale střelecký prach mu navlhl od promáčeného trávníku. V brejku nejdříve nedokázal sám překonat ležícího brankaře, aby pak později ve vápně trefil pouze tyč konstrukce branky a vše dovršil v momentě, kdy po nalajnované autové čáře dojel sám až do těsné blízkosti branky a tu nakonec opět minul. Šanci měl i hájský Pavel Horváth ( chápej M. Homolka ), ale střelu z přímáku mu brankař vytěsnil ze šibenice ven. S narůstajícím časem se osmělil i soupeř, ale vše naštěstí vyřešil Kouba a tak aktivitu Srbic utnul gólem hlavou střídající M. Kubásek. Mezi střelce se odmítl zapsat i Lukáš Moldavčuk , když ve vápně nikým neatakován mohutně napřáhl ke střele a předvedl nakonec šmatlavku podzimu ( omluvou pro něj je fakt, že pochází z nefotbalové rodiny ). Hráči soupeře pak smířeni s osudem předvedli jen několik ukázkových likvidačních faulů a utkání skončilo s jasným závěrem, že tento náš výkon nebude příští týden na Hostomice stačit.

Sestava : Kouba, Kubásek S., Zajpt, M. Homolka , Staněk, Nohejl B, Mutl, Brunclík, Siřiště (Kubásek M), Balog ( Moldavčuk ), Nohejl J.

Branky : Nohejl H, Kubásek M