Sokol Háj - Novosedlice 5:1

07.10.2012 10:14
Háj versus Novosedlice 5 : 1
    Je vlahá říjnová  sobota a na lehce podmočený, ale jinak kvalitně připravený trávník,  nastupují soustředění domácí borci a z očí jim plane pomsta. Nastal čas vendety, čas zmařených snů z loňské sezóny, kdy mužstvo Novosedlic odstartovalo černou sérii týmu, jenž alespoň na chvíli okusil možnost být na vrcholu fotbalového nebe, tedy okresní soutěže Teplicka. Podzimní vánek si pohrává s kadeřemi dirigenta Kubáska, který právě se svým orchestrem spouští fotbalovou symfonii pro housle a klavír v dynamice fortissimo. Vpředu nastupují dva lehkonozí útočníci a již od prvního hvizdu zasypávají svatyni soupeře střelou za střelou. Nejprve Jan Nohejl rozezní levou tyč, aby po chvíli Homolka z přímáku vyloudil tón z břevna. Brankaři hostí zní v uších nepříjemné vibrace konstrukce brány, které opět zesílí po střele Kastla, která z úhlu trefuje spojnici. Zděšení a zmar je čitelný z pohledů hráče soupeře Vorla, Vorla, Vorla a Vorla. Ano, celkem čtyři Vorlové jsou na soupisce soupeře, ale sokol se dnes Vorla nebojí. Plný síly dnes útočí dál a jeho tlak je korunován úspěchem, když Míša Kubásek chladnokrevně zužitkuje centr Kastla a pěknou střelou kolenem otevře skóre. Po chvíli se přidá i Nohejl Jan, jenž promění svůj únik a vše pak do poločasu zúročí další střelou Kastl. Na tváři trenéra Kubáska se v té chvíli objeví neznatelný úsměv, jeho chlapci konečně splnili jeho pokyny, které jim vytrvale vtlouká do hlavy již druhou sezónu, tedy vlítnout na soupeře a nasázet do poločasu tři kusy. Fotbalový koncert domácích přinesl i další obrovské šance volající po gólu, ale zejména vinou koncovky hráčů, se skóre dramaticky nezměnilo.
    V druhém poločasu nastoupilo mužstvo posílené o dva zkušené matadory a všem bylo jasné, že Háj tento zápas jen tak nepustí. Hra se sice trochu vyrovnala, ale divák stále sledoval povedenou kombinaci domácích a spousty šancí, které volaly po brance. Čtvrtý gól přidal dnes aktivní Míša Kubásek a pátou branku zaznamenal Brunclík, když konečně proměnil svůj třetí samostatný nájezd, který vyřešil chytrou kličkou gólmanovi. Odchytanou nulu brankaře Kouby pokazila jen penalta hráče soupeře Vobeckého, i když předstopér Prd vehementně dopředu avizoval její umístění. Jak pak sám v hospodě sdělil, za odkopané roky má nastudované spousty hráčů, ale ti mladí si prostě nedají poradit. Za předvedený výkon byli pak hráči náležitě odměněni. K tradičnímu pivu a buřtu zdarma přidal kustód Václav Moldavčuk i několik pytlíků křupek, zřejmě rozhozen z práce pozapomněl na to, že nesedí mezi mladšími žáky. No nevadí příště po Lahošti budou třeba bonbóny.
(Tento článek pro vás připravil Bohumil Nohejl)

Sestava: Kouba – Kubásek S. – Homolka – Moldavčuk ( Nohejl B. )– Zajpt – Kastl - Mutl – Brunclík  – Bechyňský ( Siřiště ) – Nohejl J. ( Balog )  – Kubásek M.
Branky
Kubásek M 2, Kastl, Brunclík, Nohejl J