Sokol Háj - Baník Osek 5:5

24.02.2013 10:32
Derby
Bohumil Nohejl
 
Bouřnák natrhl dnes peřinu
v Srbicích na plácku mužů roj
rozpoutá dnes přes hodinu
krutý vraždy bratra boj
 
Zmrzlý Sokol vrhá se tu na Baníka
souboj z chvostu tabulky
útok za útokem míří na Kofíka
cíl - dostat míč za jeho kulky
 
Tempo hry je v dobré rychlosti
nejdřív Hájští, pak hned Osečtí po chvíli
srdce divaka zaplesá si v radosti
když se v šanci nikdo nepomýlí
 
Z Hájských Beky vstrkuje tady růžky
spolu z Řezim gradují na jevišti
kmitá, střílí, stříhá nůžky
vše to díky těžišti
 
V závějích se špatně hraje
kdo tu nebyl, mohl by se ptát
rozdíl okresu a kraje
byl tu dneska vůbec znát ?
 
Červená sudímu už v dlani zraje
přítomen hráč z ciziny
Háj zas opět nevyhraje
nikdo není bez viny !!!!!!!!!!!!

 

                Pokud si někdo myslí, že jsem se zbláznil, odpovím ne (  to ten nefiltorvanej Budvar  ), jen se domnívám, že je neděle a to byl vždy čas na chvilku poezie. Přiznávám, že jsem báseń opsal od K.J. Erbena, jedná se o jeho upravenou nedopsanou baladu o bezmocnosti Klabzobovi jedenáctky, která nikdy nevyšla oficiálně. Původně jsem si myslel, že by tyto verše mohli o výpovědi ze zápasu stačit, ale jelikož vím, že to nemusí být někomu úplně jasné, udělám malý rozbor.
Verš první:
Byla zima, napadlo dost sněhu, což tradičně překvapilo silničáře a hlavně obsluhu multikár Srbického hřiště, kteří byli staženi v půli práce do ulic města Teplice, no nevadí, fotbal se dá hrát i v hlubokém písku, což teprve ve sněhu. ,, Vraždy bratra boj ´´ - jde o vyjádření stavu současného fotbalu Háje, většina lidí  vzešla z Oseka, zatím se jedná o jaksi jednosměrný směr.
 Verš druhý:
Zápas měl určit, kdo bude letos poslední na tomto turnaji, Háj chtěl překvapení, ale ....bohužel, musíme zase čekat na zázrak do příštího týdne ( odkazuji na citát Z. Izera se svého příspěvku na fóru ). Jelikož varlata brankaře jsou většinou v pravém úhlu s lajnou branky, znamená obrat ,, dostat míč za jeho kulky ´´ výraz pro vstřelení gólu.
Verš třetí:
Branek padlo deset, šancí bylo dvakrát tolik, tedy dobrý zápas. Jedna nula vedl Háj, když se trefil Fujava, Osek po chvíli vyrovnal a hned zase vedl, pak kopal přímák Homolka a bylo to dva dva, po něm se trefil Kubásek Standa a Beky, osečtí snížili. Poločas byl 4:3,Osek pak srovnal a Háj šel po akci Nohejla a Brunclíka do vedení ( o této akci by se dalo napsat daleko více, ale smrdělo by to samochválou ). Osek dohrával v deseti, když rozhočího Škopára poslal Děkan zpátky na Slovensko někam k Tatrám.  Kupodivu v deseti byl Osek lepší a tak pár minut před koncem srovnal na 5:5.
Verš čtvrtý:
Hráč Bechyńský.....co dodat, muž zápasu. Sice třikrát nedokázal prostřelit lehce otýlé hýždé brankaře Krofta, ale diváky nadchl hlavně svým neúspěšným pokusem o tzv. nůžky. Škoda, že to nikdo nenatočil, na youtube by to mohlo shlédnout minimálně 856 diváků. Zmínka o těžišti je z jeho vlastního vyjádření ze dne 25.7.2011 - cituji ,, jsem tak rychlej, protože mám nízko těžiště, jako Messy ´´.
Verš pátý:
To je snad jasný i prvnákovi
Verš šestý:
Červenou kartu dostal hráč Oseka Děkan ( viz. verš třetí ). Hráč z ciziny - za Osek nastoupil Venca Bláha, který hraje v Německu Bundesligu ( nebo něco takovýho ). ,, Nikdo není bez viny ´´  - fotbal hraje 11 lidí, jednotlivci soutěží v jiných sportech.
Sestava:
Kratší bude vypsat kdo nebyl.
Nohejl Jan, Schwanjstajgr, Kastl Martin.