Sokol Háj - Baník Ohníč 1:3

21.04.2013 08:59
Háj - Ohníč 1:3
            Protože je duben a to je měsíc bezpečnosti, chtěl bych se na úvod svého článku věnovat nešvaru, který se v našem týmu v poslední době objevil. Je to alkohol a jeho nadměrné užívání !!! Známý abstinent MUDr. NEŠPOR Karel ve své knize Návykové chování a závislost popisuje neblahý vliv alkoholu na pohybový aparát, zejména měknutí kostí, svalstva a vazů. Jasným příkladem je proto marodka našeho týmu. Šringl a Moldy - devastace kotníku, v zápase s Ohníčem se k nim přidal ještě Řezy a Bruncla. Bude li tento trend pokračovat, soutěž těžko dohrajeme. Alkohol způsobuje také debilitu, tu hlavně projevil někdo z domácích fandů, když během zápasu nepochopitelně urážel i domácí borce. Ale k zápasu. Ohníč přijel jako favorit a hned od začátku ukázal, že není nadarmo vysoko v tabulce. Lépe kombinoval a domácím nedovolil skoro nic. Háji se nedařilo udržet balón na kopačkách, výkon působil zakřiknutě, vázla kombinace a tým se uchýlil jen k jednoduchému nakopávaní balónu dopředu. Velké starosti dělal hráčům soupeř Pálka, kterému šel balón oddělit od nohou jen za cenu faulu. Hlavně díky jemu šel Ohníč brzy do vedení, když jednoduchou kombinací udeřil středem. Poté přišlo brzké vystřídání zraněného Řezáče a Brunclíka. Háj si za první poločas vybudoval jen dvě šance a přežil několik gólovek Ohníče. 
            Klasikou se již stává vývoj začátku druhého poločasu. Než se diváci stačili  vrátit na svá místa, třepal se v síti Háje druhý gól. Tlak Ohníče pak trochu polevil a tak jsme se častěji dostávali k brance hostí, ale bylo to dosti kostrbaté. Nakonec přišlo i pár tutovek, Bechyňský trefil tyč, Martinec ohrozil bránu po hlavičce, gólu chybělo trocha štěstí. Veškeré naděje pak pohřbil opět Pálka, když nemastnou střelou k tyči za vápnem překvapil brankaře Joba. Tlak Háje byl pak alespoň korunován gólem mladíka Mutla, který si jako jediný doběhl pro dorážku po střele Martince a pohodlně zavěsil. Dal si tak dárek ke svým narozeninám. Nutno přiznat, že Ohníč byl  ve všech ohledech lepším týmem a nám se proti němu již dlouhodobě nedaří.

(Článek připravil Bóďa)

 
 
Sestava : Job, Homolka, Zajpt, Staněk, Nohejl B, Mutl, Kubásek S., Řezáč ( Martinec ), Brunclík (Siřiště), Kubásek M., Bechyňský.
Branky : Mutl
Foto na rajčeti
sokolhaj.rajce.idnes.cz/